Het gebruik van lokaal hout is het mooiste wat er is.

Een zieke of omgewaaide boom in de storm. Een exemplaar dat te groot is geworden voor een tuin of weer heel anders, een verjongings- of snoeikap in een uit de buurt. Allemaal voorbeelden van het hout waar ik het liefst mee werk. We hebben zulke mooie soorten in Nederland en daar mogen we trots op zijn. Beuk, berk, walnoot, iep, plataan, eik en es. Mooie voorbeelden van harder en dus stevig, duurzaam hout. Heel goed inzetbaar voor gebruiksvoorwerpen die tegen een stootje moeten kunnen. O.a. schalen hiervan gemaakt gaan meer dan een mensenleven mee als je ze een beetje liefde en verzorging geeft.

Waarom hout van dichtbij?

Ook taxus, kers, peer, appel, meidoorn, gouden regen, populier, honingboom en vleugelnoot geven kleuren en tekeningen die we bij de grote warenhuizen zelden tegenkomen. Daar zie je vaak exotische of juist heel erg zachte houtsoorten waar over verschillende schijven aan verdiend wordt. Op zich is dat niet erg alleen zou het mooi zijn als het grootste deel naar de maker zelf gaat. De belasting voor het milieu door vervoer naar de eindbestemming geeft mij daarnaast een dubbel gevoel. Liever dus zo dicht mogelijk bij huis als het kan.

lokaal hout

Samenwerken

Connecties met de lokale groendienst van de gemeente, hoveniers, boomverzorgers en boswachters waardeer ik dan ook enorm. Ook telefoontjes van vrienden en bekenden die mij tippen over beschikbaar hout zijn ontzettend waardevol. Er verdwijnt nog veel te veel hout in de versnipperaar of in de haard. Daar hebben we samen een taak denk ik. Op basis van deze visie bouwen mijn netwerk en klantenkring zich langzaam uit binnen Nederland. Een heel mooi proces dat naar mijn idee heel natuurlijk verloopt. Met kleine stapjes en met volle aandacht.

Wil je nu samenwerken of heb je hout waar je iets van wilt laten maken? Neem dan contact op via het contactformulier

Schalen

Schalen

Voor fruit, noten of gewoon om uit te eten. Altijd afgewerkt met een voedselveilige olie.

Droogbloemenvazen

Droogbloemenvazen

Elegant, tijdloos en eindeloos te combineren.